top of page

HAPAX ATLAS

Regelbare terrasdrager

De Hapax ATLAS terrasdragers zijn de ideale en onmisbare basis van een uitstekend terras. Ze zijn snel en gemakkelijk in gebruik want de onderbalken van het terras rusten op de terrasdragers zonder deze te moeten vastschroeven. De Hapax ATLAS  terrasdragers zijn regelbaar van 3 cm tot 100 cm waardoor ze eenvoudig de hoogte en pas van jouw terras regelen.

 

Gemaakt van thermoplastisch elastomeer zijn de Hapax ATLAS terrasdragers UV-bestendig, bestand tegen temperatuurschommelingen, herbruikbaar en 100% recycleerbaar. De Hapax ATLAS terrasdragers hebben een grote draagkracht tot maar liefst 800kg/stuk waardoor je met een gerust gevoel kan genieten op jouw terras.
 

De Hapax ATLAS terrasdragers creëren ruimte onder het terras en zorgen zo voor een vlotte waterafvoer. Er is dus geen sprake van stilstaand water en de kans op rotten van het hout wordt uitgesloten. Het is ook mogelijk om eenvoudig de onderlaag van het terras te herstellen indien er daar een defect zou zijn.  Zo wordt door het gebruik van de Hapax ATLAS terrasdragers de levensduur van jouw houten terras sterk verlengd.

 

De Hapax ATLAS terrasdragers maken het snel en gemakkelijk plaatsen van élk terras mogelijk, ook dat van jou!

VOORDELEN

1

Groot draagvlak en hoge draagkracht: leidt tot een grote stabiliteit en kan tot 800kg/stuk aan.

2

Universeel: door de diversiteit in bovenplaatjes kunnen ze gebruikt worden voor zowel tegelterrassen in beton, keramiek en natuursteen als voor houten terrassen.

3

Verlengt de levensduur van het terras: door de ruimte die ze onder het terras creëren zorgen ze voor een vlotte waterafvoer waardoor er geen sprake is van stilstaand water en de kans op rotten van het hout wordt uitgesloten. Alsook worden de voegen tussen de vloerelementen opengelaten waardoor water kan doorsijpelen en er geen risico op scheurvorming is.

4

Snel en eenvoudig: vermindert aanzienlijk de installatietijd bij het regelen van de hoogte van het terras.

5

Regelbaar: past zich aan elke hoogte aan. Ze zijn traploos in hoogte verstelbaar van 3 tot 100 cm in een handomdraai en regelen eenvoudig de hoogte en pas van het terras.

6

Volledig demonteerbaar, compleet vervangbaar én herbruikbaar: bij het verplaatsen of openbreken van het terras verhuis je de dragers eenvoudig mee.

KEUZE UIT 3 TERRASDRAGERS

HOUTEN TERRAS:

HAP042ATLAS03051

HAP042ATLAS05091

Exclusief steunplaat

30-50 mm

50-90 mm

TEGELTERRAS:

HAP042ATLAS0305T1

30-50 mm

HAP042ATLAS0305T1.png

HAP042ATLAS05091

Exclusief steunplaat

50-90 mm

STEUNPLAAT VOOR HOUT

HAP042ATLASPLW1

STEUNPLAAT VOOR TEGELS

HAP042ATLASPLT1

INSTALLATIE

HOUTEN TERRAS:

Het aantal dragers per m² hangt af van de grootte en de aard van de balken en planken van het terras.

Geadviseerd aantal dragers per m² bij houten terrassen: 5 dragers/m².

Het is aangeraden om minstens 40 cm en maximum 60 cm afstand te laten tussen de dragers.

TEGELTERRAS:

Aanbevolen voor tegels met een minimum afmeting van 40x40cm, in overeenstemming met de voorschriften van de tegelproducent.

Voor tegelformaten groter dan 60x60 cm, moet rekening gehouden worden met een extra tegeldrager onder de tegel.

Raadpleeg ook steeds de tegelfabrikant !

VERLENGSTUK | 35 MM

HAP042ATLASEXT1

Op de Hapax ATLAS terrasdrager kan gemakkelijk nog een verlengstuk aangebracht worden voor nog meer flexibiliteit en extra hoogte. Zo zijn de Hapax ATLAS terrasdragers geschikt voor élk terras!

© 2020 - pgb-Europe | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden

bottom of page