top of page

HAPAX ROCK

Vervangt betonfundamenten

Dankzij het ecologische schroeffundament Hapax ROCK, is het niet langer nodig een betonlaag te gieten bij de aanleg van een houten terras, tuinhuisje, chalet, jaccuzi, poolhouse, ... Het schroeffundament Hapax ROCK vervangt de betonfunderingen. Hoewel beton zijn nut al heeft bewezen, blijft het gebruik ervan een lang en moeizaam proces.

Snel en gemakkelijk gebruik
 

Hapax ROCK is het eerste schroeffundament ter wereld dat uitgerust is met een cylinderkop die voortdurend regelbaar is van 35-250 mm en bestaat uit drie delen: een kop die uitgerust is met een steun voor de balken, een spanmoer en schroeven. Elk van hen heeft een schroefdraad zodat het ene stuk in het andere kan geschroefd worden. 
 

Hapax ROCK kan tot 5 extensies hebben voor een totale hoogte van 112 cm zonder de basisstructuur.
 

Het is bijzonder eenvoudig en snel in gebruik. Men hoeft enkel een opening te boren in de grond op een bepaalde plaats met behulp van een manuele of elektrische schroevendraaier en het schroeffundament erin draaien met behulp van de schroevendraaier in nauwelijks enkele minuten.
 

Hapax ROCK is volledig demonteerbaar en recycleerbaar.

Bewezen technologie

 

De werking van het schroeffundament berust op compressie van de grond. Hoe dieper de schroef in de grond word gedraaid, of hoe sterker de grond verdicht is, hoe beter de toelaatbare belasting van de schroef. 
 

De duurzaamheid van het schroeffundament Hapax ROCK wordt geschat op meer dan 100 jaar en men garandeert een weerstandsvermogen zonder verlies van kracht van minstens 50 jaar.
 

Hapax ROCK is vervaardigd uit composiet, kan verschillende weersomstandigheden aan gaande van -50 tot 90°C en is niet onderhevig aan corrosie.
 

© 2020 - pgb-Europe | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden

VERLENGSTUK

Het schroeffundament Hapax ROCK kan uitgebreid worden met maximaal 5 extensies plus de kop voor een gezamelijke hoogte van 112 cm.

Gemaakt van polypropyleen, is weersbestendig, rot niet en is corrosiebestendig.

BEREKENING DUBBELE CONSTRUCTIE

Draagbalken uit exotisch hout
Minimale doorsnede: 45*70 mm
Afstand tussen de balken: 1,20 m
Afstand tussen de dragers: 1,50 mDraagbalken uit hout van naald - of loofbomen
Minimale doorsnede: 63*150 mm
Afstand tussen de balken: 1,50 m
Afstand tussen de dragers: 2 m

E-DRIVER VOOR HAPAX ROCK

De Hapax ROCK schroeffundamenten kunnen gemakkelijk geïnstalleerd worden met de Hapax E-driver. De E-driver heeft een vermogen van 2000 Nm en 10 omwentelingen/minuut. Met de E-driver kan u de Hapax ROCK schroeffundamenten in 5 minuten installeren.

INDRAAIHULPSTUK VOOR HAPAX ROCK

Voor het manueel installeren van de Hapax ROCK schroeffundamenten.

bottom of page